EVENTOS GASTRONÓMICOS EN MÉXICO Y TURISMO
DOI:
https://doi.org/10.19136/hitos.a0n66.2083Keywords:
Turismo. Eventos gastronómicos. Oferta. Endémicos.Abstract
La historia culinaria mexicana es opulenta a través de la cual se puede apreciar desde la historia prehispánica, así como el mestizaje con otras culturas. La gastronomía como tal alude a la cultura, esencia y espíritu de los pueblos. La cultura prehispánica como tal, sienta sus bases en cuatro elementos principales: el maíz, el chile, el frijol y el cacao. El presente trabajo permite mostrar al lector el inventario de los diferentes eventos gastronómicos que se desarrollan en la República Mexicana a fin de promover la cultura y fortalecer los productos turísticos que ofrecen los destinos nacionales. Dentro de los principales resultados se pudo conocer que existe una variedad significativa en cuanto a las ferias, festivales y encuentros gastronómicos en el país. Estos eventos no siempre aluden a insumos endémicos de la región donde se promueven; sin embargo, si todos se presumen benefician al desarrollo de la actividad turística.Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
As a requirement for the manuscript, the author is requested to provide the Copyright Assignment Letter, so that the Journal has the publication rights and to avoid plagiarism.
PLAGIARISM POLICIES
The Editorial Board of the Journal HITOS DE CIENCIAS ECONÓMICO ADMINISTRAIVAS has the authority to reject in the review process any manuscript that does not have adequate citation in the documents consulted in its scientific research work, which can be considered as plagiarism behaviors. Likewise, the referees carry out the plagiarism review using specialized software, such as iThenticate, among others.
COPYRIGHT POLICIES
Authors who have publications in the journal accept the following terms: • At the time the manuscript is accepted, the author transfers the copyright to the Journal HITOS DE CIENCIAS ECONÓMICO ADMINISTRATIVAS.
- The authors may make additional agreements for non-exclusive distribution of the published version of the article (e.g., including it in an institutional repository or publishing it in a book) provided that the initial publication in this journal is indicated.
- Authors are allowed and recommended to publish their research work on the Internet (eg, institutional or personal files), which would allow more beneficial exchanges to increase the citation of the published work.
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike-4.0 International License.